17 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 450 грн
Насіння Морква Смаківниця (без серцевини)
Вага упаковка: 10 г
Сорт: середньопізній
Виробник: НК Еліт
Морква Смаковниця – середньопізня – 115-127 днів. Коренеплід конічної форми, оранжево-червоного кольору, довжиною 10-12см, діаметром 2,4-3,4см. Маса коренеплоду 155-245г. Забарвлення поверхні, серцевини та м'якоті коренеплоду – оранжево-червоне. Серцевини майже немає. Кінчик коренеплоду тупий. Поверхня гладка. Врожайність 3,5-5,2 кг/м2. Смакові якості високі. Має підвищений вміст каротину. Призначена для використання у свіжому вигляді та для зимового зберігання. Придатна для висіву під зиму.
-------------------------------------------------САМІ КРАЩІ СПОСІБ ПОСІВУ МОРКІВКИ:
• Спосіб 1. Посів пророслим насінням
У вологому середовищі насіння моркви дають набухнути і проклюнутися, після чого їх розкидають уздовж борозни.
З переваг способу варто відзначити легкість регулювання густоти посіву, оскільки набряклі насіння крупніше,
та швидкість появи сходів.
Мінус полягає в необхідності підтримки ґрунту у вологому стані, щоб уникнути загибелі посівів.
• Спосіб 2. Підготовка насіння "у мішечку"
З появою проталін на ділянці на багнет лопати глибиною викопують ямку.
У полотняний мішечок кладуть насіння моркви, змочують усе водою і закладають у викопану яму.
Місце помічають будь-яким розпізнавальним знаком.
Після двох тижнів насіння з росточками, що наклеюються, витягають, змішують з річковим піском і сіють.
Ґрунт бажано проборонувати та вкрити посіви плівкою. До кінця тижня з'являться дружні сходи.
• Спосіб 3. Насіння з піском
Городники здавна користуються такою хитрістю при сівбі моркви, як змішування насіння з піском.
Пропорції такі: 2 столові ложки сухого насіння на відро сухого (!) піску.
Важливо ретельно перемішати суміш, щоб сходи вийшли рівномірними.
Відразу після посіву грядки рясно поливають. З плюсів способу – відсутність необхідності у проріджуванні паростків.
• Спосіб 4. Змішаний посів насіння
У різних культур термін дозрівання різний.
Цим з успіхом користуються багато дачників, оскільки, по-перше, економиться простір земельної ділянки
(при невеликій "плантації" це дуже актуально), по-друге, зводиться до мінімуму процес проріджування сходів.
З насінням моркви доцільно змішувати насіння редиски, шпинату або листового салату.
Так, редиска швидко сходить, швидко дозріває і протягом короткого періоду повністю витягується з грядки,
залишаючи після себе вільне місце для зростання моркви.
Для більшої рівномірності посіву до вищезгаданого насіння можна додати річковий пісок.
• Спосіб 5. Сухий посів насіння
Чортять неглибокі борозенки, вздовж яких руками насипають сухе насіння.
Борозни попередньо рекомендується пролити водою.
Даний спосіб має безліч недоліків: насіння входить довго, іноді сходи виявляються сильно загущені.
і вимагають багаторазового прополювання, а іноді вони дуже рідкісні.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Морква |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Сорт |
Група стиглості | Середньопізня |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 245 г |
Колір плоду | Помаранчевий |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 10 г |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Репродукція | 1-я |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Вага | 10 г |
Користувальницькі характеристики | |
Ступінь дозрівання | середньопізній |
Додаткові властивості | хороша лежкість, стійкий до хвороб, холодостійкість |
Кількість | 1 шт |
Вид | однорічні |
Особливості | вагові овочі |
Тип посадкового матеріалу | насіння посівні |