35 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 450 грн
Просо — однорічна рослина.
Урожай 2021 року
Його плоди цього злаку круглі або овальні, вони досить дрібні, дозрівають упродовж літа. У нас можна купити червоне просо, воно належить до кормових культур і сидератом не є.
Склад: просо жовте.
Просо є цінним кормом для свійської птиці. Зерна цього злаку містять безліч вітамінів: А, В1, В2, PP, Е. З нього отримують пшоно. Як відомо, пшено багате на великий вміст білка, крохмалю та мікроелементів (кальцій, магній, фосфор, залізо, йод, натрій). У просо є вп'ятеро більше калію й магнію, ніж у рисі.
Просо дуже добре ставиться до внесення добрив.
Найкраще для вирощування проса підходять чорноземні ґрунти. У період інтенсивного росту просо потребує азотних добрив. Для того, щоб рослина була міцною, її потрібно регулярно поливати.
Корисні властивості та застосування проса:
Просо має сечогінні та потогінні властивості, тому його застосовують під час лікування водянки. Завдяки вмісту в просі марганцю, міді, білків і калію його застосовують під час анемії. Магній, що міститься в рослині, розширює судини, тому його використовують у разі підвищеного артеріального тиску. Просо може вивести з організму залишки антибіотиків, захищаючи слизову оболонку кишківника від їх впливу. Рослина є засобом, який уповільнює ріст пухлин. Просо застосовується у разі переломів кісток, за наявності ран.
Народна медицина мало застосовує просо, хоча вона дає організму сили, зміцнює його. Рослина корисна людям, які хворі псоріазом, цукровим діабетом, атеросклерозом. Просо застосовують у лікувальних дієтах.
Просо у разі захворювання підшлункової залози та панкреатиту.
Візьміть склянку проса та промийте його. Помістіть зерно в емальований посуд і залийте двома літрами води. Поставте на вогонь до повної готовності проса. Натріть на тертці 1 склянку гарбуза та додайте до каші з проса. Підтримайте ще 20 хвилин на вогні та додайте сіль, столову ложку оливкової олії, після чого зніміть засіб із вогню. Цю кашу потрібно вжити замість вечері. Ця каша знімає запалення в підшлунковій залозі. Ці ж ліки можна застосувати у разі «курячої сліпоти».
Простро у разі пухлини.
Беремо 1 столову ложку проса та змішуємо з такою самою кількістю подрібненої соломи. Заливаємо всі 500 мл води, ставимо на вогонь до кипіння і тримаємо 15 хвилин на вогні. Знімаємо склад із вогню та залишаємо настоювати на 2 години в теплі в закритому посуді. Відвар п'ють теплим по 100 мл тричі на день.
Просте при гаймориті.
Потрібно взяти просо та прокалити на «сковороді». Тепле прогартоване просо треба укласти в мішечок і його прикласти до гайморових пазухів.
Відвар під час кон'юнктивіту.
Беремо 1 столову ложку проса та гарненько його промиваємо. Заливаємо склянкою води та постачаємо на вогонь на 15 хвилин. Знімаємо з вогню, укучуємо та тримаємо 2 години. Прочісивши відвар, ним промивають очі двічі на день: вранці та перед сном.
Просте у разі гіпертонії.
Візьміть 3 столові ложки проса та промийте його. Висувши зерно, його потрібно перемолоти за допомогою кавомолки. За день необхідно з'їсти всю цю масу. Курс лікування — 1-2 місяці. Просо не можна запивати. Порошок проса готують щодня, тому що, якщо приготувати багато порошку, він втратить свої корисні властивості.
Просо при лишае.
Рекомендується взяти просо та поставити на вогонь вариться. Коли на поверхні води з'явиться пінка, її потрібно зняти й у теплому вигляді помастити рани. Такі процедури роблять кілька разів на день.
Протипоказання до застосування проса:
Літнім людям не можна вживати просо у великій кількості та часто, позаяк це може стати причиною появи в них запоров.
Люди з підвищеною кислотністю шлунка можутьформуватися гологою.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | кормова трава |
Культура | Просо насіння |
Вага | 1000 г |
Вид | багаторічні |
Додатково | висока врожайність |
Висота рослин | високорослі (екранні) |
Фракція | стандарт |
Вид садивного матеріалу | насіння |
Тип культури | зернові, медоносні |
Вид культури | просо |
Виробник | ECO-semena |
Рік врожаю | 2018 |