54 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 450 грн
Диня Портенто F1. (солодкий мед)
Сорт: ранний.
Фасування: 8 шт.
Виробник: Італія.
Гібрид, який в Україні з'явився зовсім недавно, має період вирощування лише 75-80 днів. Форма плодів округла з поздовжніми смугами. Плоди, готові до прибирання, мають кремове забарвлення. Вага плода приблизно 1,3-1,6 кг, що дає змогу поглинати її відразу за один «присист». Також із плодів часто роблять фруктові салати та інші страви. Перше, що впадає в око — оранжевий колір м'якоті. Диня смачна, соковита, брикс — 7-13%. Сама рослина формується потужна, стресостійка, гібрид практично не хворіє. Зібрані плоди можна перевозити та не боятися за їх товарний вигляд, позаяк плоди зберігають свіжість до 2 тижнів після прибирання.
Диня Портенто F1 добре росте у відкритих ґрунтах, під укриттями та в теплицях. Зазвичай останній варіант використовують у північних регіонах України, де диня не встигає визрівати. Ґрунт має бути слабокислий або нейтральний.
Добре росте диня після зернових культур, допускається також вирощувати після томату, картоплі, капусти. Ідеальний ґрунт — піщаний або супусний. Насіння дині Портенто F1 висівають на розсаду в окремі ємності по 2-3 насіння, оскільки ця культура не любить пікирочування. Висівають насіння приблизно за місяць до того, як рослини перенесуть на місце вирощування (в теплицю можна переносити розсаду у квітні, у відкритий ґрунт — пізніше). На півдні країни можна також висівати насіння відразу в ґрунт. Робити це можна на початку травня.
Під час посіву потрібно дотримуватися температурного режиму (не нижче ніж 17 °C), а коли проклюнуться насіння — підвищують до 25 °C удень і 18 °C у нічну пору.
Перву підживлюнку можна провести після того, як з'являться 2 справжні аркуші аміачною селітрою. У фазу бутонізації вносять органічні добрива, приблизно через 3 тижні підгодовують рослини ще раз фосфором і калієм.
Грибкові захворювання дині можуть з'явитися, якщо корінь і наземна частина рослин постійно будуть у вологому середовищі (диня погано переносить високу вологість). Як захист і профілактику рекомендується використовувати біопресати.
Поливати диню потрібно нечасто, найпопулярніший спосіб — крапельний, оскільки так можна поливати диню рівномірними дозами. Прибирати плоди можна, коли вони з зеленого відтінку шкірки помінюють на кремовий. Диня Портенто F1 дає 30-60 т/га плодів. Збирати плоди потрібно вручну: плоди зрізають, залишаючи хвостик 5-7 см. Робити це краще в першій половині дня.
Характеристики
Фасування | 8 шт. |
---|---|
Урожайність | 30-60 т/га |
Період вегетації | 70-75 днів |
Кількість насіння в 1 грамі | 30-35 шт. |
Вага плоду | 1,3-1,6 кг |
Умови поливання | Рідко |
Спосіб вирощування | Відкритий ґрунт, Закритий ґрунт (парники) |
Форма коренеплода | Округла |
Сорт або гібрид | Гібрид |
Паковання | Професійне паковання, Мініпаковання |
Термін дозрівання | Ранний |
Назва | Дыня Портенто F1 |
Бренд | United Genetics, Італія |
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Культура | Диня |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Ранньостигла |
Маса плоду | 2000 г |
Колір плоду | Золотистий |
Насіння в упаковці | 8 шт. |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки дозрівання | 60 дн |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Висота рослин | Низькорослі |
Стійкість до вилягання | Ні |
Упаковка | |
Упаковка | Картонна пачка |
Користувальницькі характеристики | |
Ступінь дозрівання | ранньостиглий |
Додаткові властивості | висока врожайність, висока транспортабельність |
Кількість | 8 шт |
Особливості | літні|осінні |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |